Aller au contenu principal

La Commission européenne dévoile sa révision du règlement sur les produits de construction

materialen

Mercredi 30 mars 2022, la Commission européenne a publié une proposition de révision du règlement sur les produits de construction. Cette révision intervient dans le cadre d’un paquet d’initiatives en lien avec l’économie circulaire et la mise à jour de la stratégie industrielle européenne.

Het voorstel van de Commissie heeft tot doel de versnippering van de interne markt voor bouwproducten tegen te gaan en duurzaamheidscriteria voor deze producten in te voeren om de uitdagingen van de dubbele groene en digitale transitie aan te gaan.

De Europese Commissie wil dat deze verordening niet alleen betrekking heeft op bouwproducten, maar ook op producten en diensten in verband met 3D-printing, op onderdelen of materialen die op verzoek van de fabrikant worden gemaakt of op geprefabriceerde eengezinswoningen. De Commissie wil ook de voorkeur geven aan gerecycleerde en recycleerbare materialen en het hergebruik van bouwproducten bevorderen. Het is van essentieel belang dat deze herziening van de wetgeving het proces voor de ontwikkeling van geharmoniseerde normen verbetert.

De Confederatie Bouw zal dit dossier aandachtig volgen en zal haar opmerkingen bezorgen aan de verschillende Europese instellingen. Als u vragen hebt, stuur ze dan gerust naar marie-lorraine.bareth@confederatiebouw.be.