Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekenning ecocheques arbeiders PC 124 in mei

ecocheque

Vergeet niet dat je als werkgever in de bouw in de loop van de maand mei ecocheques moet toekennen aan je arbeiders van het PC 124.

Het gaat om de cheques die je jaarlijks in toepassing van de cao moet toekennen ter waarde van 100 euro (bedrag voor een voltijdse arbeider met een volledige referteperiode). Het exact toe te kennen bedrag is te berekenen over de referteperiode die loopt vanaf 1 april van vorig jaar tot 31 maart van dit jaar.

Deze jaarlijkse toekenning staat los van de 130 euro aan ecocheques die in toepassing van het sectoraal akkoord in december vorig jaar moest toegekend worden aan de arbeiders van het PC 124. Het ging toen om een eenmalige premie bovenop de jaarlijkse recurrente toekenning van ecocheques.

Werkgevers die beslist hebben om de 100 euro aan ecocheques om te zetten in een ander gelijkwaardig voordeel, kennen in de plaats van de ecocheques het andere voordeel toe volgens de toepasselijke modaliteiten.

Leden die hun ecocheques bestellen bij Sodexo, Edenred of Monizze kunnen bij deze uitgevers genieten van een ledenvoordeel (korting op de administratiekosten).