Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke werkloosheid overmacht overstromingen: aangifte voor compensatie gelijkstelling jaarlijkse vakantie bedienden

overstromingen

De dagen tijdelijke werkloosheid overmacht in 2021 om reden van corona en ook deze ten gevolge van de overstromingen door de slechte weersomstandigheden in juli vorig jaar zijn gelijkgesteld voor de jaarlijkse vakantie in 2022.

Voor de bedienden ontvangt de werkgever vanwege de overheid een compensatie voor de extra kosten die de gelijkstelling meebrengt. Voor de dagen tijdelijke werkloosheid corona berekent de RSZ automatisch het bedrag van de compensatie waarop de werkgever recht heeft (komt in principe in mindering van de bijdragen verschuldigd voor het 2e kwartaal 2022). Om ook voor dagen tijdelijke werkloosheid door de overstromingen een compensatie te ontvangen, moet de werkgever daarentegen een aangifte doen via de nieuwe onlinedienst ‘compensatie tijdelijke werkloosheid door overstromingen’.
 

Heb je bedienden die vorig jaar tijdelijk werkloos zijn geweest door de overstromingen van juli 2021, dan kan je via de voormelde onlinedienst het aantal dagen doorgeven dat je bedienden afwezig waren door de overstromingen. Je hebt tijd tot eind mei 2022 om deze aangifte te doen. De RSZ zal vervolgens nagaan of je inderdaad recht hebt op een compensatie en het bedrag ervan berekenen.
 

Meer details over de maatregel vind je op de portaalsite van de sociale zekerheid.