Overslaan en naar de inhoud gaan

ConstruBus helpt 400 slachtoffers overstroming op 1 maand tijd

construbus

In de afgelopen maand hebben meer dan 400 slachtoffers van de overstromingen een eerste grondige oriëntatie gekregen van ten minste een half uur, met een multidisciplinair team van deskundigen, met betrekking tot de schade die aan hun woning is aangericht. 

Op initiatief van de Confederatie Bouw en de Union Wallonne des Architectes is het team met de ConstruBus naar 10 getroffen Waalse steden en gemeenten gereden om de slachtoffers van de overstromingen in de vallei van de Vesder tussen Eupen en Luik en in de provincies Namen en Luxemburg te helpen.
 
De vragen die aan het team van deskundigen werden gesteld, hadden betrekking op een breed scala van onderwerpen: verzekeringen, technische problemen, rampenfonds en financiële steun. Wat de technische kant betreft, gingen de vragen vooral over schimmelvorming en -bestrijding, het drogen van woningen en de stabiliteit van huizen.
 
Sommige bezoekers vonden daadwerkelijk troost in de ConstruBus. "Toen ik aankwam, was ik heel ongerust. Maar ik vertrek nu een beetje meer gerustgesteld omdat ik al een beetje een beter beeld heb van wat er nog allemaal zal volgen", vertrouwde een overstromingsslachtoffer ons toe bij het verlaten van de ConstruBus in Eupen.
 
Hargimont was op vrijdag 10 september, tot nader order, de laatste fase van deze directe hulpactie. Er wordt nu nagedacht over het eventueel uitbreiden van de regeling.