Overslaan en naar de inhoud gaan

Telewerk opnieuw “sterk aanbevolen”

telewerk

Anticiperend op de stijgende coronacijfers, riep premier De Croo vervroegd het Overlegcomité samen. En dat besliste eerst en vooral om de mondmaskerplicht weer fel uit te breiden. Nu is het mondkapje enkel nog verplicht in het collectief vervoer en de contactberoepen. Vanaf vrijdag komen daar ook opnieuw winkels en winkelcentra, zorginstellingen, bibliotheken, erediensten en allerhande publiek toegankelijke ruimtes zoals sportcentra, gerechts- en andere openbare gebouwen bij.

Voorts voert Vlaanderen vanaf 1 november a.s. het COVID Safe Ticket in voor de horeca en de fitnesszalen. In Brussel en Wallonië was dit al eerder het geval.

Tot slot besliste het OC om telewerk opnieuw sterk aan te bevelen. En dit voor alle personeelsleden van ondernemingen, verenigingen en dienstverleners. “Tenzij dit onmogelijk is omwille van de aard van de bedrijfsactiviteiten of dienstverlening". Met deze maatregel hopen de ministers niet alleen het aantal contacten op het werk, maar ook op het openbaar vervoer gevoelig terug te dringen.