Overslaan en naar de inhoud gaan

Regering roept op om verplichting op telewerk opnieuw beter na te leven

Telewerk

Maintenant que le nombre d'infections et d'admissions à l'hôpital augmente de nouveau de manière inquiétante, le Premier ministre Alexander De Croo et le Ministre du Travail Pierre-Yves Dermagne ont invité hier après-midi les représentants des grandes organisations patronales au 16, Rue de la Loi. L'objectif était d'encore insister sur l'importance de respecter l'obligation de télétravail dans la lutte contre le COVID-19.

Uit cijfermateriaal was immers gebleken dat het verkeer op onze wegen de voorbije weken met zowat 20 % is toegenomen. Terwijl virologen er dagelijks op hameren dat we onze verplaatsingen, net als onze fysieke contacten, juist zo veel mogelijk moeten beperken. Alexander De Croo vatte het nog eens bondig samen: wie van thuis KAN werken, MOET dat ook doen! Een oproep die trouwens zowel naar de werkgevers als naar de werknemers verstuurd wordt. De inspectiediensten zullen dan ook nog een tijdje op het verplichte telewerk blijven focussen.

Een aantal recente enquêtes toonde aan dat er -na een jaar corona- een zekere telewerkmoeheid is ontstaan. Reden waarom enkele patroonsorganisaties hadden opgeroepen om een deeltijdse terugkeer naar de werkvloer mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door middel van 1 “terugkomdag” per week. Een verzuchting waar minister Dermagne wel begrip voor heeft maar die volgens hem ten vroegste na de Paasvakantie in overweging kan worden genomen. Tegen die tijd zou ook de vaccinatiecampagne alweer een eindje moeten zijn opgeschoten …