Overslaan en naar de inhoud gaan

Regering laat weten niet te kunnen ingaan op ons verzoek tot vaccinatie in de bedrijven

vaccinatie

Omdat het overgrote deel van de werknemers in de bouwsector geen vaste plaats van tewerkstelling heeft én het woon-werkverkeer meestal via collectief transport gebeurt, hadden we er bij de bevoegde ministers op aangedrongen om vaccinatie in onze bedrijven mogelijk te maken. Via de befaamde medische bussen van de externe preventiediensten.

Gisteren ontvingen we van federaal Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke het officiële bericht dat de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid niet op onze vraag kan ingaan. Niet echt een verrassing want vrijdag hadden we al vernomen dat zowel het Uitvoerend Bureau van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, als de Taskforce Vaccinatie, een negatief advies hadden uitgebracht. Zij vinden het niet opportuun om af te wijken van de oorspronkelijk uitgerolde strategie, waarin het gezondheidsrisico en de leeftijd (van oud naar jong) de bepalende factoren zijn. Nu de jongste twee weken de inentingen tegen COVID-19 steeds vlotter beginnen te lopen, willen de experten ook vasthouden aan de vaste vaccinatiecentra, waar alle infrastructuur en knowhow voorhanden zijn om alles op een vlotte en veilige manier te laten verlopen.

De betrokken kabinetten beloven wel om in de toekomst en met het oog op een eventuele 3de inspuiting (de reeds door Pfizer aangekondigde “booster” tegen nieuwe varianten) of een jaarlijks terugkerende coronaprik, zoals we die al kennen van de gewone seizoensgriep, ons voorstel tot vaccinatie in de bedrijven ernstig in overweging te zullen nemen.