Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlegcomité: periode met 4 verplichte telewerkdagen verlengd tot half februari

telewerk

Vrijdagnamiddag kwam het Overlegcomité opnieuw samen om zich te beraden over de anti-coronamaatregelen.

Belangrijkste beslissing die er te noteren viel, was de goedkeuring van de reeds meer dan een jaar aangekondigde “coronabarometer” voor 3 specifieke domeinen: de horeca, publieke evenementen en vrijetijdsactiviteiten in groep. In functie van het aantal ziekenhuisopnames en COVID-patiënten op Intensieve Zorg, zal de kleurcode rood, oranje of geel gelden. En aan elke kleurcode wordt een pakket maatregelen gekoppeld. De coronabarometer wordt van kracht op 28 januari a.s. en we zullen starten in code rood.

Voor onze ondernemingen blijven ondertussen onverkort de maatregelen uit de Generieke Gids en het sectorprotocol gelden. En met de explosie aan nieuwe besmettingen met de omikronvariant, willen we nogmaals oproepen om deze preventiemaatregelen maximaal na te leven! Tegen ten vroegste eind februari wordt dan de Generieke Gids “new look” verwacht, die er een beetje zal gaan uitzien zoals de coronabarometer, met standaardpakketten aan maatregelen in functie van de heersende kleurcode.

Het Overlegcomité besliste vrijdag ook om voor alle “telewerkbare” functies, de periode met 4 verplichte thuiswerkdagen per week opnieuw te verlengen tot half februari.