Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemakkelijker toegang tot huisvesting voor iedereen

Gezin met man, vrouw en twee kinderen op de sofa.

Verkiezingen | Embuilds voorstel van de dag voor de EU

Zowel in de EU als in België stijgen de vastgoedprijzen jaar na jaar. Daardoor moeten veel Belgen het doen met slechte woningen, vooral op het gebied van energieprestaties, met gevolgen voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid, maar ook voor het halen van de klimaatdoelstellingen. De Europese Commissie moet een agenda opstellen om de toegang tot huisvesting voor iedereen te vergemakkelijken.

Met een ambitieus juridisch kader en fiscale prikkels moet deze agenda bijdragen tot het versnellen van de woningbouw in een verslechterende economische context en tegelijk moet in deze agenda aandacht worden besteed aan de bestrijding van de klimaatverandering en aan de inclusie van kwetsbare bevolkingsgroepen. Dit doel kan alleen worden bereikt als de toegang tot Europese financieringsmechanismen eenvoudig, voor iedereen toegankelijk en coherent is en als er wordt nagedacht over het creëren van nieuwe financieringsinstrumenten.

Bezoek onze verkiezingswebsite om meer te weten te komen over alle oplossingen die beschikbaar zijn in de bouw- en installatiesector om samen beter te bouwen aan een duurzame toekomst.