Overslaan en naar de inhoud gaan

Federale regering verlengt en breidt steunpakket uit

steunpakket

Aujourd'hui, le gouvernement fédéral a décidé de prolonger le train de mesures de novembre 2020 jusqu’à la fin juin. Une série de mesures supplémentaires de soutien économique ont par ailleurs été approuvées. Elles doivent mieux protéger les entreprises et les travailleurs salariés, mais aussi mieux les outiller pour traverser la crise.

De verlenging van het bestaande steunpakket tot eind juni gaat om een extra ondersteuning van in totaal meer dan twee miljard euro. Het gaat onder meer om de verlenging van het uitstel van betaling van belastingen, de tijdelijke werkloosheid wegens corona voor alle sectoren, het dubbel crisis-overbruggingsrecht en het nieuwe overbruggingsrecht dat sinds 1 januari  2021 actief is en een extra uitstel voor betaling van de vennootschapsbijdrage.

Daarbovenop komen nog een reeks gerichte extra steunmaatregelen voor bedrijven zoals de heractivatie van de taks shelter voor kmo’s om het eigen vermogen van ondernemingen met een  omzetverlies van meer dan 30% te versterken, de aanmoediging om individuele afbetalingsplannen voor BTW aan te vragen waardoor het hoge interesttarief van 9,6% kan vermeden worden en de afschaffing van de decembervoorschotten voor de bedrijfsvoorheffing en de BTW die verrekend zullen worden in 2022.