Overslaan en naar de inhoud gaan

Brussels Gewest verstrengt quarantaineregels

quarantaine

Het stijgend aantal ziekenhuisopnames, in combinatie met de lage vaccinatiegraad, heeft de Brusselse regering doen beslissen om vanaf 17 september de quarantaineregels aan te scherpen voor wie terugkeert uit een rode zone.

Mensen die niet over een vaccinatie- of herstelcertificaat beschikken en langer dan 48 uur in Brussel willen verblijven, zullen bij aankomst in ons land, in principe 10 dagen in quarantaine moeten.

Een test op dag één na terugkeer is niet meer nodig. Want voor wie niet volledig gevaccineerd is en evenmin over een herstelcertificaat beschikt, kan de quarantaine enkel worden ingekort na ontvangst van een negatieve uitslag van de test die op de zevende dag moet worden afgenomen. De maatregel gaat dus verder dan de federale verplichting om zich te laten testen op dag 1 (of 2) en op dag 7 na terugkeer uit een rode zone binnen de Europese Unie of het Schengengebied, of uit een rode zone op de “witte lijst” van niet-Europese landen. Want indien daar de eerste test negatief is, vervalt de quarantaineplicht.