Overslaan en naar de inhoud gaan

De Hacking Digital Renovation koppelt uitdagingen voor energierenovatie van gebouwen en de mogelijkheden van nieuwe technologieën aan elkaar

Groep computerspecialisten

De Hacking Digital Renovation vindt plaats van donderdag 1 december tot zaterdag 3 december in Brussel (Kunstlaan 20, 1000 Brussel). Embuild.Brussels (de vroegere Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad) organiseert de 3e editie van de bouwhackathon, waarbij de uitdagingen van energie-efficiënte gebouwrenovatie worden gekoppeld aan de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Het is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor open innovatie in de bouw, waar de beste profielen van de bouw en nieuwe technologieën samenkomen. De deelnemers werken in teams aan disruptieve projecten en presenteren deze aan een jury die de uiteindelijke keuze maakt.

De bouwhackathon is een creatief proces waarbij vrijwilligers intensief aan de slag gaan om innovatieve ideeën te genereren. Deze hackathon moet innovatie in de soms als conservatief gepercipieerde bouwmarkt aanmoedigen. Doel is nieuwe technologieën (Big Data, Artificiële Intelligentie, cloudcomputing, Smart Building, Internet of Things of andere digitale technologieën van welke aard ook) te gebruiken om in te spelen op de uitdagingen voor energierenovatie van gebouwen (energieprestaties, regeling van het energieverbruik, bouwmethoden, gebruikte materialen, circulaire economie, enz.).

De Hacking Digital Renovation brengt 70 "hackers" samen met verschillende maar complementaire achtergronden, of ze nu uit de wereld van de bouw of nieuwe technologieën komen, ervaren mensen of jonge talenten, die een creatieve en innovatieve geest gemeen hebben. De teams worden begeleid door een tiental ervaren coaches die hen zullen begeleiden om succesvolle projecten voor te stellen aan een jury bestaande uit 8 vooraanstaande en invloedrijke spelers op hun gebied.

De Hacking Digital Renovation duurt drie dagen, van donderdagavond 1 december tot zaterdagmiddag 3 december. Donderdag kunnen de deelnemers hun ideeën presenteren en teams vormen. De teams werken samen op vrijdag en worden ondersteund door de coaches. Zaterdagochtend wordt gebruikt om de laatste hand te leggen aan de pitches en deze 's middags voor de jury te brengen. Tijdens de beraadslagingen kunnen de meest succesvolle projecten worden beloond met prijzen. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkmoment.

De Hacking Digital Renovation wordt georganiseerd door Embuild.Brussels in samenwerking met de Technologische Dienstverlening C-Tech, het WTCB (BuildWise sinds vandaag), RENO+, de VBA en Techlink. De financiering komt van Innoviris, Besix, Saint-Gobain Gyproc en CEVORA.

Het spreekt voor zich dat u als journalist kunt deelnemen aan deze Hacking Digital Renovation.

Meer info:

Als u vragen hebt, neem dan contact op met Sylvain Lavedrine, innovatieadviseur van Embuild.Brussels (0492 25 57 28 – mailto:sylvain.lavedrine@embuild.be).