Overslaan en naar de inhoud gaan

Christophe Maes verkozen om in maart 2024 Thomas Scorier op te volgen als voorzitter van Embuild

Christophe Maes

De Nationale Raad van bouwfederatie Embuild heeft deze ochtend Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Messiaen, voorgedragen als President Elect van Embuild. Hij zal in maart 2024 Thomas Scorier, gedelegeerd bestuurder van TS Construct, opvolgen als voorzitter van Embuild. Christophe Maes, een geboren ondernemer die eerder al voorzitter was van Embuild Vlaanderen, kijkt er naar uit om de handschoen op te nemen: “De bouw staat voor een pak uitdagingen en daar wil ik mijn schouders 100% onder zetten.” Huidig voorzitter Thomas Scorier is ervan overtuigd dat Maes dat met brio zal doen: “Christophe kent onze sector vanbinnen en vanbuiten en is al jaren actief binnen diverse takken van onze beroepsfederatie. Een betere kandidaat is niet te vinden.”

Christophe Maes is gedelegeerd bestuurder van NV Messiaen, een bouwbedrijf gespecialiseerd in hoofdzakelijk renovatie, vernieuwbouw en bouwtechnisch onderhoud, dat hij samen met zijn zoon Olivier leidt. Hij zal vanaf maart 2024 aan het roer staan van Embuild als voorzitter. Vanaf nu zal hij zich al inwerken aan de zijde van huidig voorzitter Thomas Scorier en CEO Niko Demeester.

Christophe Maes begon zijn carrière in de bouw samen met zijn vader Roland, zijn broer Tony en zus Sophie bij de familiale bouwonderneming Maes, waar hij nu nog bestuurder is. Hij is ook al jaren actief binnen de beroepsfederatie Embuild. Maes was tussen 2012 en 2015 voorzitter van Embuild Vlaanderen en van 2015 tot 2018 voorzitter van de FABA, de Federatie van Algemene Bouwaannemers. Tussen 2003 en 2023 was hij bestuurder van Embuild en sinds 2002 is hij ook lid van de Nationale Raad van Embuild.

Christophe Maes is 62 jaar, vader van 3 kinderen en grootvader van 4 kleinkinderen en woont in Gent.

Christophe Maes, President Elect van Embuild: “Onze sector kijkt tegen heel wat uitdagingen aan. Zo moeten we ervoor zorgen dat bouwen en renoveren betaalbaar blijft, dat de overheidsinvesteringen in infrastructuur sterk stijgen, dat we het tekort aan medewerkers kunnen opvangen en dat we de bouw klaarstomen voor de toekomst, onder meer via digitalisering en standaardisering. Werk genoeg met andere woorden en daar wil ik met Embuild mee mijn schouders onder zetten.”

Thomas Scorier, voorzitter van Embuild: “Christophe is de geschikte kandidaat om het voorzitterschap van Embuild over te nemen. Zijn jarenlange expertise binnen de bouw en binnen onze beroepsorganisatie zal ervoor zorgen dat we de komende jaren nog meer zullen wegen in de samenleving en op de economie.”