Overslaan en naar de inhoud gaan
Aannemers kunnen nu verzekering tegen milieuschade afsluiten

Verzekering tegen milieuschade

Als grondwerker of als geothermieboorder bots je bij graafwerken op een oude, niet gekende en nog deels gevulde mazouttank. De tank raakt beschadigd en veroorzaakt verontreiniging in een nabijgelegen beekje. Een sanering dringt zich op. 

Als dakwerker haal je pannen weg bij de renovatie van een dak. Door een windstoot vliegt er asbeststof weg tot op het gazon van de buren. Wat met het kostenplaatje van de sanering van de grond van de buren?

Niet alleen dakwerkers komen in aanraking met asbest bij het uitvoeren van werken. Ook schilders, glaswerkers, schrijnwerkers, vloerders, technische installateurs lopen het risico op een asbestschadegeval bij de uitvoering van het werkzaamheden, aangezien er meer dan 3600 bekende asbesttoepassingen zijn.

Sinds 1 september 2019 kun je als bedrijf met een jaaromzet tot 15.000.000 euro aansluiten tot de collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid voor aannemers, geïnitieerd door Embuild Vlaanderen.  In deze verzekering is ook schade veroorzaakt door asbest opgenomen, wat in traditionele verzekeringen niet opgenomen is. Deze verzekering is voorbehouden aan leden van Embuild.

Meer informatie over de voorwaarden, premies, verzekeringslimieten, … vind je terug in de brochure.

 


De collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid voor aannemers kwam ook uitgebreid in de pers: