Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonpompbedienaar basis

Omschrijving

Betonpompbedienaar basis

In België is er een tekort aan degelijke en gerichte opleidingen voor de betonsector. Tecno Bouw vzw vult samen met Fedbeton deze leemte in en biedt als kenniscentrum voor de bouw een oplossing met specifieke, kwalitatieve vakopleidingen. In dit kader bieden wij u graag ons voorstel aan voor de basis opleiding ‘betonpompbedienaar’.

Deze opleiding geeft invulling aan de opleidingsvereisten zoals door Constructiv gesteld in het specifiek technisch advies betonpompbedienaar. Hiervoor werd het beroepsprofiel vastgelegd en werd het bestaande handboek inmiddels geüpdate.

Deze opleiding is verplicht voor het personeel van de BENOR betoncentrales en heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Na deze periode kan de deelnemer een herhalingsopleiding volgen van 1 dag. Ook deze heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

De basis opleiding betonpomp bedienaar duurt 3 dagen en is uitbreidbaar met een 4e dag Basis VCA met aansluitend examen. Deze opleiding moet supplementair bij aangevraagd worden. Geslaagde deelnemers ontvangen een VCA diploma dat 10 jaar

Programma

De basis opleiding betonpompbedienaar bestaat uit 6 modules en een module VCA

Betonmixerchauffeur module 1 Basisveiligheid (zonder Basis VCA) - Uitbreiding basisveiligheid tot Basis VCA

Betonmixerchauffeur module 2 Specifieke veiligheid

Betonmixerchauffeur module 3 De betonpomp

Betonmixerchauffeur module 4 Kwaliteit van beton

Betonmixerchauffeur module 5 Communicatie en administratie

Betonmixerchauffeur module 6 Milieuzorg

Module 1 Basisveiligheid (zonder B-VCA)

Module 1 behandelt de algemene basisveiligheid, maar gaat daarbij dieper in op de beroepsspecifieke aandachtspunten voor betonmixerchauffeurs en betonpompbedienaars.

In de optionele uitbreidingsdag basis VCA komen de extra VCA onderwerpen aan bod en wordt het basis VCA examen grondig voorbereid.

 

Data

11/12/2023 08:00 - 16:30
Sint-Niklaas
12/12/2023 08:00 - 16:30
Sint-Niklaas
13/12/2023 08:00 - 16:30
Sint-Niklaas

Vereisten

Deze opleiding is enkel toegankelijk voor werknemers uit PC 124 (bouwsector). De deelnemer dient over een persoonlijke Construbadge te beschikken.

Ook zaakvoerders kunnen deze opleiding mee volgen op voorwaarde dat ze minimum 1 werknemer mee vergezellen.

Er wordt per deelnemer een persoonlijk deelnamebewijs opgemaakt en een certificaat van Constructiv. De geldigheidsduur is 5 jaar.

Tecno Bouw voorziet een syllabus per deelnemer.

Inbegrepen:

  • Attest van deelname en certificaat Constructiv
  • Broodjeslunch

Doelpubliek

De betonpomp bedienaar die bij sectorintrede de 24u basis opleiding betonpomp bedienaar dient te volgen.

Prijs

Door in te schrijven voor deze opleiding gaat u akkoord  met de opleidings – en betalingsvoorwaarden van de Embuild Provincie Antwerpen.

U ontvangt een digitale factuur voor deze opleiding via facta@confederatiebouw.be op het  e-mail adres dat u hebt opgegeven bij de inschrijving. Betaalherinneringen gebeuren steeds per gewone post.

Indien u op de factuur bijkomende gegevens (ordernummer, bestelbon …) opgenomen wenst te zien dan vermeldt u dat uitdrukkelijk bij de inschrijving. Er wordt geen nieuwe factuur opgemaakt om gegevens toe te voegen die ons na inschrijving zijn medegedeeld.

Bij annulatie van de inschrijving meer dan zeven werkdagen vóór de aanvang van het programma, is een vergoeding verschuldigd van 60 % van het facturatiebedrag. Bij annulatie op de zevende werkdag of minder dan zeven werkdagen vóór de aanvang van het programma is het volledige factuurbedrag verschuldigd.

Partners / Subsidiemogelijkheden

  • Constructiv
  • KMO-Portefeuille

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 11/12/2023

Stationsplein 1
9100 Sint-Niklaas
België

Techniek
Prijs leden:
€608
Prijs niet-leden:
€677
9 Vrije plaatsen
Winteropleiding
Uiterste datum inschrijving
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild Antwerpen
Ondernemingsnummer:  0627844475
DVO-nummer:  DV.O217121
Opleidingsverantwoordelijke:
Lie Van Opstal
opleidingen