Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergeet je wachtwoord en gebruik je eID of itsme

paswoorden

Hou je nog vast aan de combinatie gebruikersnaam/wachtwoord om je aan te melden op het portaal van de sociale zekerheid? Met vergeetjewachtwoord.be wil de RSZ je op andere gedachten brengen.

Mensen zijn van nature niet zo’n keien in het onthouden van wachtwoorden. Daarom kiezen ze vaak voor ‘paswoord’, ‘123456’ of hun geboortejaar – of ze schrijven hun wachtwoord op een briefje. Maar achter deze wachtwoorden, die zo gemakkelijk te kraken of te stelen zijn, zitten de gegevens van je onderneming. Die vallen best niet in verkeerde handen. Laat je op vergeetjewachtwoord.be overtuigen om in je onderneming definitief komaf te maken met wachtwoorden voor diensten van de overheid.

Vergeetjewachtwoord.be leid je met een snelle quiz langs de risico’s van wachtwoorden naar de aanmeldmethodes waaraan de RSZ de voorkeur geeft: je elektronische identiteitskaart (eID) en itsme. Een tutorial toont je hoe je de mogelijkheid gebruiksnaam/wachtwoord voor je medewerkers kunt afzetten. Ten slotte vind je op de site ook doorverwijzingen naar pagina’s waar je je kennis van cyberveiligheid verder kunt verdiepen, niet te versmaden in deze tijden van phishing en cyberaanvallen.

Kijk eens rond op vergeetjewachtwoord.be en ga meteen aan de slag.