Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgebreidere informatie - Aannemers en installateurs mogen vanaf 1 juni tot 20% grotere overheidsopdrachten uitvoeren

Kraan met vrachtwagen langs de Schelde.

Eerder deze week informeerden we je al dat vanaf 1 juni 2024 de maximumbedragen voor de uitvoering van werken binnen het kader van een overheidsopdracht met 20% toenemen. Embuild heeft er hard voor geknokt om ervoor te zorgen dat de sterk gestegen bouwkosten (zeker sinds corona en de oorlog in Oekraïne) voortaan dus ook in rekening zullen worden gebracht.
 

Embuild heeft vanaf 2023 bijzonder hard gewerkt aan dit dossier en is tevreden dat dit maandenlange werk nu uitmondt in een akkoord met alle betrokken overheden om de maximumbedragen van de werken die per erkenningsklasse mogen worden uitgevoerd vanaf 1 juni met 20% te verhogen. Concreet: een bedrijf van de eerste erkenningsklasse zal voortaan werken mogen uitvoeren tot 162.000 euro in plaats van 135.000 euro vandaag; een bedrijf in erkenningsklasse 7 zal voortaan werken mogen uitvoeren tot 6.396.000 euro in plaats van 5.330.000 nu. Ook voor de andere erkenningsklassen zal je voortaan werken mogen uitvoeren tot 20% boven de limiet van die klasse.

Daardoor zullen bouw- en installatiebedrijven vanaf 1 juni 2024 opnieuw kunnen deelnemen aan opdrachten die ze normaal aangingen, maar waarvoor ze door de gestegen bouwprijzen de laatste jaren niet meer in aanmerking kwamen. Het Koninklijk Besluit werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 26 april.