Overslaan en naar de inhoud gaan

Let op: Er doen opnieuw vervalste facturen de ronde

facturen

Aannemers melden ons opnieuw dat zij het voorwerp vormen van factuurfraude. De praktijk is zeer éénvoudig: oplichters onderscheppen facturen van uw leveranciers of onderaannemers, veranderen daarop het bankrekeningnummer waarop moet betaald worden en bezorgen u deze vervalste factuur.

Omdat de factuur overeenkomt met de naam van uw leverancier of onderaannemer en betrekking heeft op geleverde goederen of prestaties betaalt u nietsvermoedend op het valse bankrekeningnummer.

Deze oplichting komt pas aan het licht wanneer uw leverancier of onderaannemer u een betalingsherinnering stuurt en u dan moet vaststellen dat u op een verkeerde rekening betaalde. Intussen is er geen spoor meer terug te vinden van de bankrekening en zeker niet van de daders. Uw leverancier of onderaannemer bleef echter onbetaald en u zal dus een tweede maal moeten betalen.

U kan dergelijke onaangename verrassingen vermijden door steeds voor elke betaling het bankrekeningnummer te vergelijken met vorige facturen of door contact op te nemen met uw leverancier (let ook op voor een vervalst telefoonnummer op de factuur) om het rekeningnummer te verifiëren.