Overslaan en naar de inhoud gaan

Frauduleuze aannemers op tv? Zo reageert de Confederatie Bouw

pano

Het VRT-programma ‘Pano’ bracht gisteren een reportage waarin gedupeerde klanten van frauduleuze aannemers hun verhaal vertellen. Een verhaal over extreem hoge voorschotten, voor bouwprojecten die nooit worden afgewerkt, en waarna de oplichter zichzelf over de kop laat gaan. De klant blijft achter met een financiële kater.

Hoewel het hier gaat om uitzonderingen, bezorgt dit soort “aannemers” de bouwsector een negatief imago. De Confederatie Bouw reageerde meteen. Onder meer via het radionieuws op de VRT-netten lieten we duidelijk verstaan dat er meer maatregelen moeten komen om oplichters te stoppen.

Niko Demeester wees ook op de inspanningen die we zelf doen om consumenten te helpen in hun zoektocht naar een betrouwbare aannemer: “We houden zelf in de gaten welke aannemers schulden hebben en welke niet. Zo weten we zeker dat de leden die wij promoten betrouwbaar zijn.”

Build Your Home wijst de juiste weg

Een belangrijke tool voor de consument is ons online platform Build Your Home, waarop particulieren een aannemer voor hun project kunnen zoeken. Als lid van de Confederatie Bouw heb je automatisch jouw eigen bedrijfspagina. Die is inbegrepen in het lidmaatschap.

Is jouw bedrijf niet te zien op Build Your Home of heb je een grijs, leeg profiel, ga dan na of de Confederatie Bouw al een logo en specialisaties heeft doorgekregen. Surf hiervoor naar www.confederatiebouw.be, meld je aan bij ‘Toegang Leden’ en pas je gegevens aan via ‘Mijn Profiel’.