Overslaan en naar de inhoud gaan

Embuild komt met hefboomvoorstellen voor de verkiezingen van 2024

Embuild komt met hefboomvoorstellen voor de verkiezingen van 2024

Bouwfederatie Embuild stelt 5 ambitieuze memoranda en een pak voorstellen voor de verkiezingen van 9 juni 2024 voor: de bouw is immers een hefboom om de grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor we staan aan te pakken. De bouw- en installatiesector schuift daartoe 4 algemene prioriteiten naar voor: duurzaam en betaalbaar wonen, meer overheidsinvesteringen, aantrekkelijke bouwjobs en een technologiegerichte bouw.

Embuild is zich ten volle bewust van de cruciale en maatschappelijke rol die de bouw- en installatiesector speelt in de klimaattransitie, in de bouw en renovatie van onze infrastructuur, in het scheppen van aantrekkelijke banen, en in het tot stand brengen van welvaart. Daarom heeft Embuild 5 memoranda opgesteld, één voor elk bestuursniveau (Europees, federaal, Vlaams, Waals en Brussels), om de oplossingen van de bouw voor een duurzame toekomst voor te stellen.

We lanceren vandaag ook onze verkiezingswebsite www.samenbeterbouwen.be waarop u alle memoranda, alle voorstellen en nog een pak meer kan terugvinden.

Tot slot nog dit: ons jaarlijks BouwForum staat helemaal in het teken van de verkiezingen van 9 juni 2024. Het vindt plaats tijdens Batibouw op vrijdag 23 februari (10u) in Paleis 10 van Brussels Expo. Tijdens debatten over voor de bouw belangrijke thema’s zullen de partijvoorzitters van alle Vlaamse en Franstalige partijen de visie van hun partij toelichten. Inschrijven kan op www.bouwforumconstruction.be