Overslaan en naar de inhoud gaan

De Europese Commissie wil minder administratieve lasten voor kmo’s

Man vult papieren formulier in

Tijdens haar State of the Union heeft Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen erop gewezen hoe belangrijk het is om onafhankelijk te worden van Russische energie, maar ze voegde er ook aan toe dat het ook belangrijk is om de inkomsten van energieproducenten te verminderen. In dat verband zal de Europese Commissie, de komende dagen, concrete maatregelen voorstellen waarover we jou zeker op de hoogte zullen houden.

Naast de zaak van de energieprijzen wees de Voorzitster van de Europese Commissie ook op haar bereidheid om de hinderpalen voor de groei van de kmo’s te verminderen via een wetgevend pakket dat dit najaar gepubliceerd zou moeten worden. In deze kwestie is de Commissie van plan de administratieve verplichtingen voor kmo’s te verminderen, meer bepaald op fiscaal gebied en wil ze de richtlijn betreffende betalingsachterstanden herzien. Vanaf het ogenblik dat er meer duidelijkheid is, zullen we jou zeker op de hoogte brengen. 

Ten slotte kondigde Ursula von der Leyen aan dat 2023 het Jaar van Opleiding en Bijscholing wordt, onder andere door meer investeringen in bijscholing.   Meer informatie vind je hier. Als je intussen vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met officeteam@embuild.be.