Overslaan en naar de inhoud gaan

Brusselse brandweer organiseert symposium rond verband tussen gebruikte bouwmaterialen en jobgerelateerde gezondheidsrisico’s

Vrouw staat naast brandweerwagen

Asbestbranden, wegsmelten van zonnepanelen, het in brand schieten van laadpalen en elektrische of hybride voertuigen in ondergrondse parkeergarages, het vrijkomen van schadelijke gassen en onzichtbare nanodeeltjes,…: de gezondheidsrisico’s waarmee brandweerlui geconfronteerd worden bij het uitoefenen van hun job, zijn talrijk. 

Daarom organiseert het Brussels brandweerkorps hierover op maandag 26 november a.s. een hoogstaand internationaal symposium, dat ook voor onze sector een aantal interessante sprekers op het programma heeft staan. De manier waarop een gebouw is geconcipieerd en de gebruikte bouwmaterialen zijn immers factoren die een directe invloed hebben op de schadelijke stoffen die vrijkomen in geval van brand. Plaats van afspraak is zaal BEL, op de site van Thurn & Taxis, aan de Havenlaan 86 C in Brussel.

Inschrijven kan nog tot 22 september door een mail te sturen naar hf@firebru.brussels. Fysiek deelnemen kost 50 €, online 20 €.