Overslaan en naar de inhoud gaan

Bescherm je kmo: initiatieven van de FOD Economie om de cyberbeveiliging te versterken

Hacker met hoodie.

Cyberveiligheid is een groeiende uitdaging voor onze kmo's. Er zijn tal van initiatieven genomen om je online beveiliging te verbeteren en je gegevens te beschermen. De FOD Economie heeft onder andere een nationale campagne gelanceerd: De campagne "Mijn zaak cyberveilig", die alle essentiële informatie samenbrengt, kmo’s uitnodigt om stappen te ondernemen om de cyberveiligheid van hun bedrijf te verbeteren en hen ondersteunt in dit proces.
 

Deze site biedt jou een groot aantal waardevolle tools, zoals de QuickScan voor snelle, persoonlijke aanbevelingen, de CyberScan voor een grondige beoordeling van de cyberbeveiliging van jouw kmo en een lijst met gratis hulp en initiatieven om jouw online verdediging te versterken.

Beter nog, de FOD Economie biedt GRATIS sensibiliseringsworkshops aan, in samenwerking met HeadMind Partners. Deze interactieve workshops omvatten een leuk escape game om cyberbeveiligingsraadsels op te lossen en een crisisoefening om jouw procedures in het geval van een incident te testen en te verbeteren. Meer informatie over de workshops

Ga voor meer informatie naar https://mijnzaakcyberveilig.be of neem deel aan de gratis workshops.

In augustus 2022 lanceerde de FOD Economie een projectoproep om initiatieven te financieren die de cyberveiligheid van kmo's en zelfstandigen verbeteren. De FABA reageerde op deze oproep en haar project "Bevordering cyberweerbaarheid van kmo’s: de snelbouwstenen van een cyberveilige(re) bedrijfsvoering" werd geselecteerd om de cyberveiligheid in de bouwsector te verbeteren.