Overslaan en naar de inhoud gaan

75 jaar Confederatie Bouw, dat wordt stevig gevierd

75 jaar

Vandaag trapt de Confederatie Bouw haar campagne rond haar 75ste verjaardag af met de lancering van een speciale website en diverse posts op sociale media. En morgen schakelen we meteen een versnelling hoger met de eerste roadshow in Limburg.

In totaal organiseren we 8 roadshows in heel het land. Elke roadshow behandelt één van de vijf thema’s die voor de bouw de komende jaren heel belangrijk zullen zijn. In Limburg zal het voornamelijk over digitalisering gaan, in andere provincies komen andere thema’s aan bod: werk en jongeren, milieu en green deal, infrastructuur en mobiliteit en, tot slot, nieuwe woonvormen in de stad van morgen.

Tijdens de roadshows nemen we ook afscheid van gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere, die op 1 december na een lange carrière in het teken van de bouw met pensioen gaat. De verschillende roadshows, waarover u meer info vindt op deze website, culmineren in een slotevent dat op 18 november in Brussel plaatsvindt. Daar wordt de wissel van de wacht officieel en zal huidig directeur-generaal Niko Demeester de functie van gedelegeerd bestuurder overnemen van Robert de Mûelenaere. Dat event wordt meteen ook het orgelpunt van onze campagne rond 75 jaar Confederatie Bouw.

Ondertussen hebt u misschien al samen met Bouwbedrijf een apart magazine ontvangen waarin we terugblikken op 75 jaar Confederatie en 75 jaar bouw in het algemeen. En dat met de nodige teksten, maar ook met opmerkelijke foto’s. U kan dat magazine in zijn digitale variant ook hier bekijken.

Alvast veel lees-, kijk- en feestplezier!