Overslaan en naar de inhoud gaan

Embuild op dezelfde golflengte als minister Vandenbroucke om sociale dumping aan te pakken

© www.safetymypriority.be 2022

De werkgevers uit de bouwsector hebben steeds het voortouw genomen in de strijd tegen sociale dumping. De werkgevers uit de bouwsector hebben steeds het voortouw genomen in de strijd tegen sociale dumping. Dat fenomeen zorgt immers voor oneerlijke concurrentie ten opzichte van de overgrote meerderheid van de bouwondernemingen die wel volledig correct aan de slag is.

 

Ook wij willen een eerlijke sector waarin iedereen correct wordt betaald, zodat alle bouwbedrijven op een gelijk speelveld opereren.

Samen met de vakbonden hebben de werkgevers uit de bouw net een gemeenschappelijke verklaring afgerond in de strijd tegen sociale fraude. Die nota wordt eerstdaags aan de betrokken ministers overgemaakt en gaat in de richting van de maatregelen die minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke zal nemen om sociale dumping aan te pakken. Embuild, de vroegere Confederatie Bouw, kan zich helemaal vinden in deze drie maatregelen, namelijk een voorafgaandelijke melding van detachering, het opnemen van sociale dumping in het sociaal strafwetboek en een versterking van de inspectiediensten en arbeidsauditoraten. “Ook wij willen een eerlijke sector waarin iedereen correct wordt betaald, zodat alle bouwbedrijven op een gelijk speelveld opereren”, zegt Niko Demeester, CEO van Embuild. “Daarom pleiten we ook voor een wettelijke verankering van het sectoraal identificatiemiddel, de Construbadge.”