Overslaan en naar de inhoud gaan

Embuild Foundation beloont maatschappelijk engagement bouw- en installatiebedrijven

Embuild Foundation

Via zijn stichting Embuild Foundation wil bouwfederatie Embuild zijn leden warm maken voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). “Sinds 2011 is ons basisdoel nog steeds om het maatschappelijk engagement van bouwbedrijven in de kijker te zetten.”, legt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van Embuild, uit. Bouw- en installatieondernemingen kunnen hun projecten indienen tot en met 15 september. In december worden dan de laureaten bekend gemaakt.

Sinds 2011 worden bouw- en installatiebedrijven die projecten hebben op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de bloemen gezet door onze bouwfederatie, via de stichting Aedificas.

Embuild Foundation werkt hierop verder en richt zich daarbij op volgende prioritaire gebieden: verbetering van welzijn en gezondheid, bestrijding van schooluitval door middel van onderwijs en beroepsopleiding, beroepsherinschakeling en integratie van mensen aan de zelfkant van de maatschappij en de instandhouding en opwaardering van cultureel of architecturaal erfgoed.

Nieuw is dat partnerinstellingen, waarmee de bouw- en installatiebedrijven in dit kader samenwerken, voortaan breder gedefinieerd worden, namelijk als elk bedrijf met een sociaal engagement, inclusief commerciële ondernemingen en overheidsorganisaties. Het gaat dus niet louter meer om samenwerkingen met liefdadigheidsinstellingen of sociale organisaties.

Bouw- en installatiebedrijven die lid zijn van Embuild kunnen hun MVO-projecten tot en met 15 september indienen. Vervolgens zal een jury zich buigen over de ingediende projecten. De awarduitreiking zelf volgt dan in december. Elke award is goed voor 10.000 euro voor de partnerinstelling. In totaal worden er 4 awards uitgereikt.

Meer info en je maatschappelijk project indienen kan via https://embuildfoundation.be/