Overslaan en naar de inhoud gaan
COVID-19

BOUWFLASH

Leden van Embuild ontvangen elke dag de BouwFlash. We geven daarin een overzicht van de meest recente feiten, evoluties en relevante nieuwsberichten voor bouwbedrijven.

COVID-19 en de bouwsector

Welke gevolgen heeft de COVID-19-crisis voor de bouwsector? Welke beschermingsmaatregelen moet u nemen? Wat zijn de consequenties op economisch, juridisch en sociaal vlak? We geven u via de BouwFlash geregeld een laatste stand van zaken.

RELANCEPLANNEN

De bouw is zwaar getroffen door de coronacrisis. Embuild heeft relanceplannen op tafel gelegd voor de federale en regionale regeringen. We willen de crisis aangrijpen om als sector een grote stap vooruit te zetten.

Hoe komen we sterker uit de crisis?

Via investeringen in nieuwbouw, renovatie, sloop en heropbouw, sociale huisvesting en openbare werken. Ons doel is om het vertrouwen te herstellen en een klimaat te creëren waarin particulieren, bedrijven en overheden investeren in het duurzamere woningen, gebouwen en infrastructuur.

Bekijk de relanceplannen
faq

VEELGESTELDE VRAGEN

We krijgen veel vragen van bouwbedrijven over COVID-19. Hieronder vindt u per thema het antwoord op de meest gestelde vragen. Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij uw lokale Confederatie.

Falls Sie weitere Fragen in Deutsch haben, können Sie diese gerne an marion.demol@embuild.be richten.