Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkranen blijven morgen om 14.34 uur één minuut stil

torenkraan

De Confederatie Bouw, haar gewestconfederaties, lokale confederaties, groeperingen, waaronder VBA (Vereniging van Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken), roepen alle bouwbedrijven op om morgen de bouwkranen om 14.34 uur één minuut stil te houden.

Daarmee wil de sector nogmaals haar medeleven betuigen met de doden en gewonden van het tragisch ongeval op Antwerpen-Zuid vorige week vrijdag.

Morgen, vrijdag 25 juni, om 14.34 uur, exact één week na het bijzonder jammerlijke ongeval in Antwerpen, zouden alle bouwkranen 1 minuut stil moeten blijven. Die oproep komt van de Confederatie Bouw, de gewestconfederaties en de lokale confederaties, de groeperingen van de Confederatie Bouw, waaronder VBA, de Vereniging van Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken. Op die manier willen de werkgeversorganisaties uit de bouw klaar en duidelijk onderstrepen dat elk werfongeval er één te veel is.

Ondertussen blijft het afwachten naar de resultaten van het onderzoek en naar de oorzaak van dit tragisch ongeval om te zien welke acties ondernomen kunnen worden om dit te vermijden in de toekomst. De symbolische actie om de kranen morgen om 14.34 uur één minuut stil te houden, moet gezien worden als een teken van rouw. Iedereen in de sector is diep geschokt door het bijzonder jammerlijk ongeval dat zich vorige week op Antwerpen-Zuid voordeed.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “De bouw, die vandaag in diepe droefenis is gehuld, doet al heel veel om de veiligheid te verhogen. We gaan hier verder op inzetten in de toekomst, want elk ongeval is er één te veel.”