Overslaan en naar de inhoud gaan
Projectcoördinator Energie & klimaat - met een passie voor duurzaam en circulair bouwen

Embuild, dat is ook Embuild Vlaanderen, Embuild .Brussels, Embuild Wallonië en een groot aantal beroepsverenigingen. Verder zijn we ook aanwezig in alle provincies. Vandaar dat we ons ook met recht en reden 'The Belgian Construction Association' mogen noemen. Embuild vertegenwoordigt 16.000 aannemers en installateurs. Van zelfstandigen tot kmo's en grote ondernemingen.

Embuild verdedigt de belangen van zijn leden bij de verschillende overheden, verzorgt dienst en adviesverlening voor zijn leden en neemt standpunten in rond allerlei thema's die de bouw aanbelangen: van sociale, fiscale, juridische en Europese zaken tot milieu, klimaat, energie, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, openbare werken, tewerkstelling, opleiding, veiligheid op het werk, innovatie, digitalisering, conjunctuur…

Voor de versterking van haar team kijkt de Embuild Vlaanderen momenteel uit naar een (m/v):

Projectcoördinator Energie & klimaat - met passie voor duurzaam en circulair bouwen

 

Missie

Meer dan ooit speelt energie een belangrijke rol bij het streven naar een klimaatneutrale maatschappij. De energieprestaties en de milieu-impact van gebouwen en wijken optimaliseren vanaf ontwerp en constructie tot hun operationele gebruik staan hierbij centraal. Nieuwe geavanceerde digitale technologieën zijn essentieel om producten, processen en diensten te verbeteren om zo de energie-efficiëntie van de bouw en renovatie van gebouwen en wijken te vergroten.

De strijd tegen de klimaatverandering vraagt een andere manier van bouwen: circulair en energetisch bouwen en renoveren, hergebruik en recyclage van materialen, nieuwe (biobased) materialen met een lagere milieu- impact zoals circulair beton, etc. worden steeds belangrijker in de bouwsector.

Embuild Vlaanderen neemt bij dit alles een voorbeeldrol op en wil haar leden en de brede sector sensibiliseren, informeren en ondersteunen op vlak van deze veranderingen en innovatieve mogelijkheden.

Als projectmedewerker volg je verschillende Europese en Vlaamse (subsidie)projecten op, hoofdzakelijk rond energie en circulair bouwen.

Functieomschrijving:

 • Je volgt het subsidieproject EDIH-Energie in de bebouwde omgeving op. Dit project biedt ondersteuning aan innovatieve bouwbedrijven bij de implementatie van digitale technologieën voor energie in de bebouwde omgeving. Zie ook www.edih-ebe.eu/nl 
 • Jouw focusthema’s zijn energie, circulair bouwen, duurzaamheid en innovatie.
 • Je organiseert lerende netwerken, webinars, overlegmomenten en netwerkevents en neemt deel aan deze en andere relevante evenementen in jouw domein.
 • Je denkt na over mogelijke innoverende projecten waarvoor we subsidies (Vlaamse, Europees, etc.) kunnen aanvragen en helpt onze projectmanager mee deze projecten te schrijven en in te dienen.
 • Samen met de projectpartners voer je onderzoek uit, maak je praktische handleidingen, praktische gidsen en andere tools op in functie van onze leden, organiseer je webinars en events, etc.
 • Je informeert bedrijven omtrent de realisaties, onderzoeken en ontwikkelingen aan de hand van publicaties, infosessies en opleidingen, presentaties etc.
 • Je bouwt je expertise over de verschillende kennisdomeinen verder uit en weet relevante informatie naar onze leden over te brengen(via onze communicatiekanalen, opleidingen, events,..). Je staat de leden inhoudelijk bij in geval van vragen.
 • Je legt contacten met bedrijven uit de hele bouwsector en bouwt een sterk netwerk uit met partners zoals Buildwise, Vito, imec, VLAIO, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, administraties, overheden en andere stakeholders.

Profiel:

 • Je bent een zelfstarter met passie voor energie, circulaire economie & energiezuinig bouwen.
 • Je bent in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in een relevante technische, wetenschappelijke of economische richting (Ingenieurswetenschappen  (specialisatie Energie of Bouwkunde), Handelsingenieur, Architectuur (met interesse in techniek en energie), Bio-ingenieur, … )
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands. Overlegmomenten in het Frans en Engels vormen voor jou geen probleem.
 • Je beheerst de courante Microsoft Office toepassingen (Word, Excel, PowerPoint).
 • Je hebt een zeer goed analytisch en probleemoplossend vermogen waardoor je snel  inzicht krijgt in de bedrijfsprocessen.
 • Jouw uitstekende communicatievaardigheden laten je toe jouw visie op een verhelderende manier over te brengen.
 • Je werkt zelfstandig, bent ondernemend, creatief en doelgericht.
 • Ervaring in de bouwsector is een plus

Aanbod:

Bij Embuild Vlaanderen kom je terecht in een professioneel team van specialisten met oog en oor voor de noden van haar leden-aannemers.

Embuild biedt werknemers een uitdagende werkplek, die ondernemerschap én initiatief vereist en dit in een toekomstgerichte en innovatieve sector in volle ontwikkeling.

Embuild biedt voor deze functie een interessant takenpakket, een competitief salaris en extralegale voordelen. Bovendien zijn we vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (je werkplek is vlakbij de metrohalte Kunst-Wet gelegen). Thuiswerken behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Voltijdse job met een contract van onbepaalde duur:

 • Een boeiende en afwisselende functie met veel contacten
 • Een job met ruimte voor creativiteit en zelfstandigheid
 • Een team van enthousiaste medewerkers
 • Een competitief loon en een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen
 • Locatie : goed bereikbaar met openbaar vervoer en parking ter beschikking voor medewerkers die met fiets of wagen komen

Interesse :

Neem alvast een kijkje op onze websites:

https://edih-ebe.eu/nl

https://www.embuildvlaanderen.be/

https://www.topics-vlaanderen.be/

https://www.circulairebouweconomie.be/en/

https://www.ruimtevoormensen.eu/ruimte-voor-mensen/

Je kan schriftelijk met je motivatiebrief en cv reageren t.a.v. Goedele Akkermans, HR Business Partner, Embuild, op het email adres Goedele.Akkermans@embuild.be