Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiding geven en communicatievaardigheden voor ploegbazen (2d)

Omschrijving

Leiding geven en communicatievaardigheden voor ploegbazen

Programma

In de eerste dag gaan we de deelnemers meer inzicht geven in hoe persoonlijkheden in elkaar zitten en welke gevolgen dat heeft op vlak van gedrag en de manier waarop deze communiceren.  Ook de eigen persoonlijkheid houden we natuurlijk even tegen het licht.  Want dat zal met andere mensen een bepaalde combinatie van persoonlijkheidsstijlen opleveren waar we correct zullen moeten mee leren omgaan.  Vervolgens zullen we ook een aantal communicatieve vaardigheden (vraag- en luistertechnieken) aanscherpen teneinde onze communicatie daadwerkelijk te kunnen leiden. Om dan over te gaan naar het kunnen geven van 'duidelijke' instructies en opdrachten.  Wat is 'duidelijk' zijn?  Dit thema krijgt ruime aandacht omdat het moeilijker is dan we denken en veel misverstanden, tijdverlies en frustratie kunnen vermijden door perfect duidelijk te communiceren.  Enkele oefeningen maken dit een stuk bevattelijker.  We eindigen de eerste dag met het thema van moeilijke situaties en conflicten.  Hoe ontstaan deze en hoe gaan we er als leidinggevende mee om? Ook hier halen we er enkel concrete situaties bij uit de praktijk om te bespreken wat een goede aanpak kan zijn.

De tweede dag bekijken we wat situationeel leiderschap is waarbij het leiderschapsmodel van Hersey & Blanchard als basis wordt ingezet.  Wie leiden we op welke manier best?  Met deze gegevens gaan we over naar het juist stellen van doelen als leidinggevende voor anderen.  Waarop letten en hoe deze communiceren met de aangeleerde technieken uit de eerste dag.  Om vervolgens te bespreken hoe we als 1ste lijnsverantwoordelijken dienen om te gaan met het geven van feedback.  Als het goed is gegaan, maar ook als het slecht is gegaan.  Een zeer belangrijke competentie voor een leidinggevende! 

Data

13/06/2024 09:00 - 17:00
Antwerpen
20/06/2024 09:00 - 17:00
Antwerpen

Doelpubliek

Deze 2-daagse opleiding is voor ploegbazen en 1ste-lijnsverantwoordelijken in de bouwsector een perfecte bundeling van technieken om dagdagelijks beter mensen aan te kunnen sturen.

 
 

Prijs

Inbegrepen:
  • Syllabus
  • Attest van deelname
  • Broodjeslunch 
  • Koffie, thee, water

Door in te schrijven voor deze opleiding gaat u akkoord  met de opleidings – en betalingsvoorwaarden van de Embuild Provincie Antwerpen.

U ontvangt een digitale factuur voor deze opleiding via facta@embuild.be op het  e-mail adres dat u hebt opgegeven bij de inschrijving.

Betaalherinneringen gebeuren steeds per gewone post.

Indien u op de factuur bijkomende gegevens (ordernummer, bestelbon…) opgenomen wenst te zien dan vermeldt u dat uitdrukkelijk bij de inschrijving. Er wordt geen nieuwe factuur opgemaakt om gegevens toe te voegen die ons na inschrijving zijn medegedeeld.

Partners / Subsidiemogelijkheden

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 13/06/2024

Theodoor Van Rijswijckplaats 7
2000 Antwerpen
België

Persoonlijke ontwikkeling
Prijs leden:
€340
Prijs niet-leden:
€490
6 vrije plaatsen
Uiterste datum inschrijving
10/06/2024
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild Antwerpen
Ondernemingsnummer:  0627844475
DVO-nummer:  DV.O217 121
KMO thema:  Personeelsmanagement
Opleidingsverantwoordelijke:
Jessy De Wreede

Opleidingsadviseur

Jessy.DeWreede@embuild.be