Overslaan en naar de inhoud gaan
Communication & Events Officer

Communication & Events Officer - Specialist in online communicatie

Embuild, dat is ook Embuild Vlaanderen, Embuild .Brussels, Embuild Wallonië en een groot aantal beroepsverenigingen. Verder zijn we ook aanwezig in alle provincies. Vandaar dat we ons ook met recht en reden ‘The Belgian Construction Association’ mogen noemen. Embuild vertegenwoordigt 16.000 aannemers en installateurs. Van zelfstandigen tot kmo’s en grote ondernemingen.

Embuild verdedigt de belangen van zijn leden bij de verschillende overheden, verzorgt dienst en adviesverlening voor zijn leden en neemt standpunten in rond allerlei thema’s die de bouw aanbelangen: van sociale, fiscale, juridische en Europese zaken tot milieu, klimaat, energie, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, openbare werken, tewerkstelling, opleiding, veiligheid op het werk, innovatie, digitalisering, conjunctuur…

Momenteel kijkt de Communicatieafdeling uit naar een enthousiaste medewerker (m/v):

Functieomschrijving :

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de organisatie van events en het voeren van specifieke communicatiecampagnes.

 • Je organiseert, plant en volgt onze nationale evenementen van A tot Z op (Install Day, Dag van de Afwerking, Belgian Roof Day,…); je werkt voor deze evenementen een marketing- en communicatieplan uit.
 • Je werkt ook mee aan andere events/projecten zoals Open Wervendag, veiligheidscampagne, de personeelsdag …
 • Je staat daarbij telkens in voor de externe communicatie op het vlak van de realisatie van folders en uitnodigingen, redactie van web artikels, versturen van e-mailingen en nieuwsbrieven, opvolging van inschrijvingen, contacten leveranciers,…
 • Je volgt mee de promotiecampagnes op.
 • Je beheert de websites voor de verschillende evenementen; ook de webshop maakt daar deel van uit.
 • Je werkt actief aan het promoten van het online platform Build Your Home: opstellen en uitvoeren van het marketingplan, promotie van het platform (B2B en B2C), activatie van het ledenbestand, SPOC voor gebruikers.
 • Je werkt nauw samen met het event team én de andere collega’s van de communicatieafdeling, zoals de redacteurs, de accountmanagers en de grafisch vormgevers.

Profiel :

 • Je hebt een professionele bachelor (Communicatie Management, Bedrijfsbeheer, Event Management,…) op zak.
 • Je kan een relevante succesvolle werkervaring (min. 3 jaren) voorleggen.
 • Je bent Franstalig of Nederlandstalig met een goede kennis van de andere landstaal (resp. Nederlands of Frans).
 • Je beheerst vlot de courante Office toepassingen: Outlook, Word, PowerPoint, Excel (basis), een goede kennis van Photoshop en Mailchimp zijn belangrijke troeven.
 • Je kan goed overweg met SEO, SEA, Google Analytics en online platformen; een basiskennis van HTML is een belangrijke plus.
 • Je bent vertrouwd met de moderne sociale media en hebt een goede kennis van e-marketing.
 • Je bent hands-on, enthousiast en collegiaal.
 • Je werkt klant- en resultaatgericht.
 • Je bent geboeid door de bouwsector.

Aanbod :

Embuild biedt werknemers een uitdagende werkplek, die ondernemerschap én initiatief vereist en dit in een toekomstgerichte en innovatieve sector in volle ontwikkeling.

Embuild biedt voor deze functie een interessant takenpakket, een aantrekkelijk loon en een uitgebreid pakket extralegale voordelen. Bovendien zijn we vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (je werkplek is vlakbij de metrohalte Kunst-Wet gelegen).

Medewerkers van Embuild Bouw komen terecht in een moderne en inspirerende werkomgeving, waarin het aangenaam samenwerken is met collega’s. Dit alles in een sfeer van openheid en transparantie in combinatie met flexibele werkuren en telewerk.

Interesse :

Neem alvast een kijkje op onze website en sociale media:

 

 

Je kan schriftelijk reageren met je motivatiebrief en CV t.a.v. Goedele Akkermans, HR Business Partner, Embuild op het e-mailadres goedele.akkermans@embuild.be.

Bijkomende vragen?

Contacteer Goedele Akkermans : 02/545 56 16